ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε. ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά Μαρία Σαββίδου καλούν μικρούς και μεγάλους να περιηγηθούν στο διαδραστικό περιβάλλον της Μαγεμένης Πύλης και να γιορτάσουμε σαν μια μεγάλη παρέα, έστω και από μακριά, με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων και την υποδοχή του νέου χρόνου.

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμαζόμαστε στον Δήμο Παύλου Μελά να σας υποδεχτούμε στο «Μαγεμένο Στρατόπεδο». Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά για όλους μας, αλλά πάντα υπάρχει μια αφορμή και μια αιτία για κάτι καινούργιο.

Η «Μαγεμένη Πύλη» είναι η νέα μας προσπάθεια να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα όπως κάθε χρόνο. Σαν μια μεγάλη παρέα, έστω και από μακριά, με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, που όπως όλα δείχνουν, ήρθε για να μείνει. Μέσα από ένα διαδραστικό και οικείο περιβάλλον το παιδί θα νιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων από το σπίτι του. Η «Μαγεμένη Πύλη» θα φροντίσει γι’ αυτό, μεταφέροντας διαδικτυακά τα Χριστούγεννα στις οθόνες των Η/Υ σας. Σκοπός μας να ενώσουμε νοερά τα σπίτι μας σε μια διαδικτυακή γειτονιά στην οποία θα στολίσουμε δέντρο, θα πούμε τα κάλαντα, θα γράψουμε γράμμα στον Άγιο Βασίλη και θα παίξουμε σαν να είμαστε παιδιά.

Γιατί «Μαγεμένη Πύλη» σε μια περίοδο που η κατήφεια και τα δυσάρεστα κυριαρχούν; Γιατί φέτος υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ να ντύσουμε τις ζωές μας με χαρά, ελπίδα και φως. Για να νιώσουν μικροί και μεγάλοι ότι το θαύμα των Χριστουγέννων έρχεται κάθε χρόνο, παρά τις δυσκολίες. Μικρό η μεγάλο, το θαύμα είναι πάντα θαύμα και δεν μπαίνει σε ζυγαριά. Η σημασία του είναι ότι αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων και τους κάνει να ελπίζουν.

Η «Μαγεμένη Πύλη», μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.Ε. ΙΡΙΣ, σας καλωσορίζει και υποδέχεται μαζί σας την ελπίδα και την αισιοδοξία.

Χρόνια πολλά σε όλους.

Δημήτρης Δεμουρτζίδης
Δήμαρχος Παύλου Μελά
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι φετινές Γιορτές δεν θα έχουν τη λάμψη των προηγούμενων ετών. Η πανδημία έχει καθορίσει την καθημερινότητά μας εδώ και μήνες και συνεπώς έχει επηρεάσει το εορταστικό κλίμα των ημερών. Το «Μαγεμένο Στρατόπεδό» μας, που τόσο αγκάλιασε όλη η Θεσσαλονίκη τα προηγούμενα χρόνια, φέτος θα έχει κλειστές τις πύλες του, τηρώντας τις σαφείς επιστημονικές οδηγίες. Κάποιος πύλες όμως κλείνουν για να ανοίξουν κάποιες άλλες και μάλιστα σε ένα πρωτόγνωρο και πρωτότυπο περιβάλλον. Μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, έρχεται η «Μαγεμένη Πύλη», το ηλεκτρονικό αδερφάκι του «Μαγεμένου Στρατόπεδου». Μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου τα παιδιά θα μπορούν να περιηγηθούν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο κόσμο.

Τραγούδια και κάλαντα, γλυκά και μαγειρικές, Άγιος Βασίλης και χριστουγεννιάτικες ιστορίες, παιχνίδια και δραστηριότητες. Η «Μαγεμένη Πύλη» είναι μια χριστουγεννιάτικη… παραδοξολογία όπου μπερδεύονται όμορφα ο ρόλος του οικοδεσπότη και του μουσαφίρη. Ο Δήμος Παύλου Μελά με τη «Μαγεμένη Πύλη» γιορτάζει τα Χριστούγεννα… αλλιώς.

Από όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Καλή περιήγηση, υγεία και καλές γιορτές.

Χαρά Αμανατίδου
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ στηρίζει κάθε προσπάθεια που στο επίκεντρό της έχει το παιδί και την ανάγκη του για απασχόληση, αναψυχή και επιμόρφωση. Λόγω της πανδημίας, σήμερα περισσότερο από ποτέ, δημιουργείται μια πρόκληση να αποκτηθούν δεξιότητες και εμπειρίες μέσα από τον ψηφιακό μας κόσμο και ιδιαίτερα για τη νέα γενιά που είναι εξοικειωμένη με το νέο τεχνολογικό περιβάλλον.

Η «Μαγεμένη Πύλη» είναι σχεδιασμένη με πολύ αγάπη και μεράκι για τα παιδιά μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συμμετέχουμε με τους καθηγητές των Ωδείων Σταυρούπολης και Πολίχνης, τη Σχολή Χορού, τα εικαστικά και το εργαστήρι ρομποτικής.

Από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και το προσωπικό της ΙΡΙΣ Καλά Χριστούγεννα, Καλή Πρωτοχρονιά!

Μαρία Σαββίδου
Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά